With a grant from the Ontario Trillium Foundation, Botanicus Art Ensemble commissioned DTAH Architects to do a feasibility study to see how the fieldhouse in MacGregor Playground can be made available for programs year-round.

Without heat the water has to be turned off for 6 months of the year. Since the furnace broke in the 1970s, the freeze/thaw cycle has caused repeated damage to the foundation and other parts of the building. 

In this video by Elizabeth Littlejohn, Architect Megan Torza describes the importance of community involvement in the process of finding a solution to the Revitalization of the MacGregor Fieldhouse.

DTAH ArchitectMegan Torza interviewed by Videographer Elizabeth Littlejohn.

DTAH ArchitectMegan Torza interviewed by Videographer Elizabeth Littlejohn.

Architect Megan Torza and her team took a look at the history of the park, how the fieldhouse was used in the past, its current and potential future uses. Conclusions from this investigation - specifically the option of an expansion, a community room addition to the west side of the Fieldhouse - were positively received during well-attended presentations at the park, and are enthusiastically endorsed by the Board of Directors of the BAE.

 Explore the Fieldhouse Feasibility Study by DTAH Architects here.

For the more detailed Order-of-Magnitude Cost Estimate and the Mechanical and Electrical Design Report please contact us directly at: info@botanicusart.com.